Kültéri stukkó elemek a kreatív homlokzati munkálatokhoz

Kültéri stukkó elemek a kreatív homlokzati munkálatokhoz

A házépítés- vagy felújítás során célszerű hangsúlyt fektetnünk bizonyos esztétikai tényezőkre, ugyanis a közérzetünk miatt lényeges, hogy a kültéri, illetve a beltéri dekoráció is az egyéniségünket tükrözze és mellette harmonikusan mutasson.

A megfelelő homlokzat kialakításához felhasználhatunk különböző előre legyártott díszítőelemeket, így egyszerűen és sok időt megspórolva hozhatunk létre valóban látványos megoldásokat. A készen kapható kültéri stukkó idomok könnyedén és gyorsan beépíthetőek, ezáltal praktikus megoldásnak számítanak.

A kváderkő, másik nevén a dísztégla nem csupán a díszítő funkció révén járul hozzá a házunk profiljához, a modern polisztirolból készült elemek ugyanis megvédik és egyben szigetelik is a ház homlokzatát.

A homlokzati kőburkolatokkal az ablakok díszítését is egyszerűen megoldhatjuk. Az ablakkáva profilok remekül társíthatóak a különböző díszlécekkel és ablakszemöldökökkel, így változatosan kombinálhatjuk az eltérő profilokat. Az anyaghasználat itt is kedvez a szigetelési funkciónak, mivel a polisztirol, más néven a hungarocell gátat vet a hőhidak és a penész képződésének.

Abban az esetben is bőven akad miből válogatnunk, ha kerek vagy ovális ablak díszíti az otthonunkat; a hajlítható, íves díszlécek segítségével kreatívan alakíthatjuk ki a párkányokat, illetve a szemöldökrészt is. Minden egyes hajlítható, kültéri stukkó használható külső-, illetve belső íves, továbbá kerek formák kivitelezéséhez.

Mindezeken túl az ablakdíszek között találunk egyenes-, csúcsos-, és íves timpanon elemeket is, amiket kemény kéregbevonattal láttak el a gyártás során, ezáltal strapabíróak és ellenállnak a kisebb fokú mechanikai behatásoknak. Minimális foglalkozással esztétikus ablakszemöldököt alakíthatunk ki a beépítésükkel.

A dekoráció optimális megvalósításához elengedhetetlen az ablakszélesség pontos megállapítása, amint ez megvan, máris kiválaszthatjuk a terméklistából az ideális elemeket.

A kültéri stukkó kínálat mellett érdemes szemügyre vennünk a beltéri profilokat is, az otthonunk impozáns vonásokkal egészülhet ki néhány gazdagon díszített polisztirol díszléc beépítésével.