A duguláselhárítás legtöbbször szakmai tapasztalatot igényel

A duguláselhárítás legtöbbször szakmai tapasztalatot igényel

A dugulás – legyen érintve valamelyik lefolyó vagy a wc – sok bosszúságot okoz és előfordulhat az is, hogy miatta akár az egész épületben megreked az addig stabilan működő vízelvezető rendszer. A probléma orvoslására nem ajánlott házi praktikákat bevetnünk, mivel akár jelentősebb gondot is okozhatunk a szakszerűtlen próbálkozásokkal.

A duguláselhárítás egy komplex, tapasztalatot igénylő folyamat, amit minden esetben érdemes szakemberre bíznunk. Sokszor megesik az is, hogy az elakadás megszüntetéséhez bontást is kell végezni, a tisztítás mellett azonban a helyreállítási szolgáltatások is az ár részét képezik, így nincs miért aggódnunk.

A szakemberek rendelkeznek az összes olyan eszközzel, amik szükségesek a dugulások elhárításához. A munkálatok olyan korszerű gépek bevonásával történnek, mint amilyen például a Ridgid kézi spirálozó gép vagy a Rothenberger R 60 cső- és duguláselhárító készülék.

A kamerás csatorna diagnosztika lehetővé teszi, hogy a falak megbontása nélkül derülhessenek ki a dugulást kiváltó tényezők. A vizsgálattal megállapítható az is, hogy a csővezetéken vannak-e repedések vagy esetleg apró illesztési hibák. Ezek megléte ugyanis szivárgáshoz vezet, aminek a megszüntetése szintén indokolt.

A kamerás vizsgálatot érdemes az építkezés, illetve a felújítási munkálatok során is elvégeztetni, mivel így azonnal kiderülhet az esetleges probléma és nem a kivitelezés után szembesülünk vele.

A duguláselhárítás során rendszerint csatornamosást is végeznek a szakemberek. Ezt azonban nem kizárólag akkor érdemes bevetni, ha már megtörtént a baj, ugyanis ez a típusú csatornatisztítás számos probléma megelőzésében közrejátszik és jelentősen költségkímélőbb, mint egy komplett csatorna javítás, ahol már bontani is szükséges.

Viszont ha már megtörtént a baj, akkor nem érdemes halogatni a probléma megoldását. Egészen odáig ugyanis egyik vízzel működő egységet sem használhatjuk, illetve a szennyvíz sem tud gördülékenyen távozni a csöveken keresztül.

A duguláselhárítás után az érintett helyiségeket tisztán és fertőtlenítve kapjuk vissza, a vállunkról pedig lekerül egy hatalmas teher a szakemberek profizmusának köszönhetően.