Társkereső pszichológia: értsük meg a vonzalmunkat

Társkereső pszichológia: értsük meg a vonzalmunkat

A kapcsolatok tagadhatatlanul a vonzalomra épülnek. Sokszor mi magunk sem tudjuk meghatározni azt, hogy pontosan mi vonz minket a másik személyben.

Érdemes mélyebb kontextusban is megvizsgálnunk a vonzalmunkat, mert elvezethet minket saját magunk megértéséhez, és ezáltal tudatosabban viszonyulhatunk ahhoz, hogy mi hogyan legyünk még vonzóbbak a randi partnerünk számára.

Mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek, ezért nagy teher nehezedik ránk egy-egy ismerkedés alkalmával amiatt, hogy vajon vonzónak látnak-e majd minket. A társkereső oldalak és társkereső alkalmazások világában ez a vonzalom nem annyira hiteles, mint amikor élesben tapasztaljuk meg a másik személy lényéből érkező kisugárzást. A vonzalom itt gyakran projekcióra épül, hiszen csak egy árnyalt benyomást kapunk a beszélgetőpartnerünkről, és ezt ruházzuk fel a saját magunkban táplált érzésekkel.

A társkereső irodák révén kínált szolgáltatás sokkal inkább képes olyan minőségben tálalni az ideális társ felkutatását, hogy az életszerű legyen, és ne rejtsen magában hasonló buktatókat. A közvetítő felel azért, hogy a létrehozott társkereső profilok teljes mértékben megfeleljenek a valóságnak. Így amikor találkozunk valakivel, nem kell azon aggódnunk, hogy egy teljesen más ember fogad minket, mint akire számítottunk.

A vonzalom egyfajta kapu a mélyebb dolgokhoz. Mindannyiunknak létezik egy vonzó, és egy kevésbé vonzó énje. Gyakran olyan minták irányítanak minket, mint például az, hogy úgy neveltek minket, hogy megtanuljunk erősnek, illedelmesnek látszani, komoly embernek tűnni, akit komoly dolgok érdekelnek.

Sok vonásunkról elhitették velünk, hogy takargatnunk kell őket; hogy nem lehetünk érzékenyek, hogy nem kezdeményezhetünk. Önismerettel, önfejlesztéssel levetkőzhetjük ezeket a berögzült kereteket, és magabiztosabban vállalhatjuk magunkat mások előtt. A vonzalom nem egy betanult előadásmód, hanem a valódi énünkből fakad. Keressük meg ezt önmagunkban, és bátorítsunk másokat is erre, ha azt tapasztaljuk, hogy túlságosan meg akarnak felelni nekünk.

A társkereső irodák szervezésében egy jó indulási alapot kapunk mindehhez, hiszen a profilunkban már lehetőségünk lesz felvázolni teljesen őszintén egy kis szeletet abból, kik vagyunk. Így amikor eljön a randi ideje, már rengeteg apró, ám mégis fontos információt tud rólunk a másik fél.