Hogyan lehet az autómentés gyorsan és hatékonyan igénybe vehető?

Hogyan lehet az autómentés gyorsan és hatékonyan igénybe vehető?

Senki sem szeretne elakadni az autójával valahol az úton, mégis sajnos gyakran előfordul. Legyen az műszaki hiba, az akkumulátor lemerülése vagy egyszerűen csak rossz helyen vagy rossz időben való megjelenés, az autómentés segítségével gyorsan és biztonságosan kikerülhetjük a kellemetlen helyzeteket. De vajon van-e lehetőség arra, hogy az autómentés olcsón álljon a rendelkezésünkre? Ez esetben van néhány tipp, amit érdemes figyelembe vennünk.

1. Tartsuk kéznél autómentő számot: Az előre felkészülés mindig jó ötlet. Mielőtt még szükségünk lenne rá, jegyezzük fel egy jól látható helyre az autószállító számát. A legtöbb autómentő vállalatnak van saját hívószáma, amelyen keresztül gyorsan elérhetjük őket. Érdemes például az országos lefedettséggel bíró Take Me szolgáltató elérhetőségét elmenteni.

2. Pontosan határozzuk meg a helyzetünket: Amikor hívjuk az autómentőt, legyen nálunk a pontos helyünk. Használjunk GPS-t, ha van, és adjunk meg minden információt a helyzetről, például utca nevet, közelben lévő orientációs pontokat (például benzinkutakat vagy bevásárlóközpontokat) és az úton lévő irányjelző táblákat. Ez segít az autómentőnek, hogy minél gyorsabban megtaláljanak minket.

3. Győződjünk meg róla, hogy biztonságos helyen vagy: Amíg várjuk az autómentőt, győződjünk meg róla, hogy az autónk biztonságos helyen parkol. Ha lehet, húzódjunk le az út szélén, és használjuk a veszélyjelzőt. Ha sötét van, kapcsoljuk be a jármű világítását is. Legyenek kéznél a szükséges biztonsági eszközök, például egy háromszög vagy villogó sárga lámpa, hogy más autósok is észrevegyenek minket.

4. Érdeklődjünk előre az árakról: Mielőtt hívnánk az autómentőt, kérdezzük meg az áraikat. Sok autómentő vállalat különböző díjszabást alkalmaz, és fontos tudni, mennyibe fog kerülni a segítség. Néhány autómentő olcsóbb lehet, ha előre fizetünk, míg mások hosszabb időtartamú húzást alkalmaznak magasabb díjjal. Minden esetben kérjünk hozzávetőleges árajánlatot.

5. Kérjünk szállítást: Ha az autó nem javítható helyben, és egy műhelybe vagy otthonunkba kell szállítani, kérdezzük meg az autómentőtől, hogy van-e rendelkezésre álló furgon. Ez lehetővé teszi, hogy egy helyre szállítsák az autónkat és minket is, így megspórolhatjuk a különféle járművek bérlését.

6. Kérjünk javítást: Ha kisebb elakadással vagy javítással van dolgunk, akkor kérjünk helyszíni javítást, segítséget, hiszen ezzel rengeteget spórolhatunk a költségeken. Például ha az autó akkumulátora merült le, az autómentők gyakran képesek arra, hogy helyszínen újra élesszék. Azonban ha szükséges, szállíthatnak is egy új akkumulátort, amit kifizethetsz helyben.