Bortartó doboz – legfontosabb tudnivalók

Bortartó doboz - legfontosabb tudnivalók

Néha a legjobb ajándékok azok, amelyeket magunk készítünk el, mert megmutatják, mennyire törődünk a másikkal. A bortartó doboz például egy praktikus és egyébként könnyen elkészíthető ajándékötlet lehet. Egy bortartó doboz gravírozható, formázható, dekupázsol technikával díszíthető.

A következő lépéseket követve könnyen tudunk bortartó doboz gyártásba fogni otthon. Ráadásul, ha szakértő borostartó-készítők leszünk, akkor akár akár céget is építhetünk gravírozott ajándékok portfólióra.

Akár saját kezűleg elkészíthető ajándékötletre, akár otthoni projektre vágyunk, van néhány jó ötlet bortartók készítéséhez és kialakításához.

Egy bortartó készítése (vagy vásárlása) során nyilvánvalóan a személyes stílusunkat szeretnénk figyelembe venni, de ezenkívül észben kell még tartani magát a bort is, hiszen felmerülhet a kérdés, hogy milyen bortartó a legjobb a bor tartósítására.

Egyes bortároló darabok nagyon klassznak tűnnek, de ilyen vagy olyan okból nem annyira funkcionálisak. Érdemes figyelembe venni, hogy a legjobb a bort 4 és 15 fok között tárolni, mielőtt fogyasztanánk. 21 fok felett a bor megromolhat, ezért ügyeljünk arra, hogy se a borostartó, sem pedig a borostartó doboz ne legyen túl közel a sütőhöz vagy a tűzhelyhez.

A bor akkor is tovább tart, ha sötétben tároljuk. Ez az egyik oka annak, hogy a borospincék a föld alatt vannak. Ez nem jelenti azt, hogy az összes palackot el kell rejtenünk – sőt, egyes esetekben jó lehet a szabadban tartani őket, főleg ha emlékezni szeretnénk, mely fajták vannak kéznél. Viszont semmiképp nem szabad a borostartót közvetlenül olyan ablak elé helyezni, amelyet közvetlen napfény ér.

Végül, ha dugós palackokról van szó, a legjobb, ha az oldalukon tároljuk őket, hogy a parafa ne száradjon ki. Éppen ezért érdemes megvizsgálni azokat a boros állványokat, ahol a palack(ok) vízszintesen fekszenek. Ha a csavaros kupakkal ellátott palackokat részesítjük előnyben, nyugodtan tároljuk őket függőlegesen.

Kreatív, otthon is elkészíthető borostartó ötlet lehet, ha egy szebb deszkára a borosüvegek átmérőjével megegyező átmérőjű kampókat fúrunk, így vízszintesen megtartva a borokat.