A kártevőirtás a megoldás a megmagyarázhatatlan csípésekre

A kártevőirtás a megoldás a megmagyarázhatatlan csípésekre

Bármennyire is ügyelünk lakásunk tisztaságára várható, hogy előbb utóbb találkozunk megmagyarázhatatlan fájó vagy éppen viszkető kiütésekkel, csípésekkel. Ilyenkor általában a hagyományos fertőtlenítés nem elég, érdemes rögtön profi egészségügyi kártevőirtó segítségét kérnünk.

A csípésekért gyakran az ágyi poloska vagy a bolha felelős, amiket akár egy nyaralás után a szállodából saját holminkkal mi magunk, vagy éppen egy sétáltatás után házi kedvencünk hoz a lakásba. A poloska csípésével leggyakrabban a lábszáron, a bokán, a csuklón és a nyak környékén találkozhatunk, a szúrások helyén több pici, fájdalmas, piros folt jelenik meg. A bolha viszkető, duzzadt csípése a derék és a lágyék táján is gyakori. Érdekes, hogy nem mindenki egyformán érzékeny: sokszor a lakásban élők közül nem mindenki érzékeli a problémát. Megjelenésüket hosszabb ideig nem használt lakásban, nyaralóban is észlelhetjük, a kártevők ugyanis gond nélkül tudnak hónapokig túlélni anélkül, hogy táplálkoznának.

A kártevők bútoraink réseibe vagy akár a tapéta alá is befészkelhetik magukat, ahonnan hagyományos takarítási módszerekkel nem távolíthatóak el, csak a profi rovarirtás segíthet. A probléma magától nem szűnik meg és az ágyi poloska irtás maga lehet a rémálom, ha nem szakszerűen történik. Nem érdemes tehát sokáig gondolkodni a kártevőirtás megrendelésén, hiszen a kellemetlen hatások megszüntetésén túl a kártevők további helyiségekbe való terjedését is megakadályozhatjuk.

Fontos, hogy a kártevőirtás előtt ne mozgassuk bútorainkat és ne vigyünk el semmit a lakásból, ezzel ugyanis a kártevők terjedését segíthetjük és csökkenthetjük az irtás hatékonyságát. A poloskairtás általában két alkalomból áll, annak érdekében, hogy a már lerakott petékből később kifejlődő példányok is biztosan elpusztuljanak. Bolha irtás előtt háziállatunkra tegyünk bolha nyakörvet, holmijait ne tegyük el, de az irtás idejére vigyük el otthonról. A kártevőirtás végeztével szellőztessünk ki, de az irtószert ne takarítsuk fel, a textíliákat magas hőmérsékleten kimoshatjuk.