Hogyan készítsünk otthon pelenka krémet?

Hogyan készítsünk otthon pelenka krémet?

Ha kisbabát várunk, akkor a pelenka és a pelenka krém a leggyakrabban használt gyereknevelési segédeszközeink lesznek. A pelenkakrém fontos szerepet játszik abban, hogy a babák bőre védve legyen a nedvességtől és irritációtól. Azonban sok kereskedelmi forgalomban kapható pelenka krém tele van kemikáliákkal és adalékanyagokkal, amelyek irritálhatják a bababőrt.

Ezért érdemes fontolóra venni a pelenka krém otthoni elkészítését, hogy biztosan csak természetes összetevők kerüljenek a baba bőrére. Az otthoni pelenkakrém készítése nem csak egyszerű és könnyű, de a költségek is jóval alacsonyabbak lehetnek, mint a bolti változatok esetében.

Ahhoz, hogy elkezdjük a pelenkakrém készítését, először is össze kell gyűjtenünk a szükséges anyagokat. A természetes összetevők közé tartoznak az olajok, a viasz és az illóolajok. Az otthon készített pelenkakrém alapja általában a kókuszolaj és a méhviasz. A kókuszolaj lágyítja és hidratálja a bőrt, míg a méhviasz segít abban, hogy a krém megtartsa az állagát és ne olvadjon el. Nézzük, mik a saját készítésű pelenkakrém készítésének menete:

1. Helyezzünk egy nagyobb lábasba vízet és melegítsük fel.

2. Vegyük le a lábast a tűzről, és helyezzünk rá egy kisebb lábast.

3. A kisebb lábasba tegyünk bele 1/2 csésze kókuszolajat és 1/4 csésze méhviaszt.

4. Melegítsük fel az összetevőket, és keverjük addig, amíg a méhviasz teljesen felolvad.

5. Vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.

6. Ha már langyos, adjunk hozzá néhány csepp illóolajat. Az illóolajok használatával kellemes illatot és további jótékony hatásokat érhetünk el, például a levendula olaj nyugtató hatása segít a babának jobban aludni.

7. Keverjük össze az összetevőket, és tegyük át egy zárható edénybe.

Az otthon készített pelenkakrém használata nemcsak egyszerű, de a pénztárcánkat is kíméli. Hasonlóan a pelenkákhoz, ahol az olcsó pelenka gyakran ugyanolyan hatékony, mint a drágább változat, így az otthoni filléres krém is legalább olyan jól működhet a baba bőrén.

Ha pedig még több pénzt szeretnénk megtakarítani, akkor érdemes felkeresni a Lord Shop áruházat, ahol kedvező áron válogathatunk rengeteg akciós pelenkacsomag közül, bármely méret is kell a beszerzéshez. Az otthoni pelenkakrém elkészítése és a Lord Shop áruházban való akciós vásárlás kombinációja pedig remek lehetőséget kínál arra, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk, miközben a babánk bőrének egészségét végig szem előtt tartjuk.